Thursday, February 8, 2007

HAYAL ETTİĞİM DÜNYA

Yazan ve Yöneten : Oktay ŞENOL
Kukla Yapım ve Tasarım : Alpay EKLER
Yönetmen Yardımcısı : Evren ALGANATAY
Dekor Tasarım : İ.Ümit ERZURUMLU
Müzik : Oktay ŞENOL
Kostüm : KULİS
Grafik Tasarım & Çizim : Tayfur ŞAHİN
Aranjör - Efekt : Ayhan YAVAŞ
Ses - Işık : Oktay ERDOĞAN
Sahne Amiri : Şahin ŞEKER
Yapım : TİYATRO ALKIŞ

Oynayanlar : Okay ŞENOL, Burcu SARAÇOĞLU, Evren ALGANATAY,
Funda ERYİĞİT, Bülent AKSU, Tan GÜNEŞ, Fuat METE,
Başak İLERİ, Oktay ŞENOL, Şahin ŞEKER



Kuklacı, kuklalarının konuşabildiğini bilmiyordur. Her gösteriden sonra (oyuncuların canlandırdığı) kuklalar, kendi aralarında sokaklara çıkmak üzerine tartışırlar. Hepsinin kendine göre hayalleri vardır ama önce ip olmadan yürümeyi öğrenmek zorundadırlar. Bunun için çok çaba harcarlar ve sonunda başarırlar.

Sokaklara ilk çıktıkları gün ezilme tehlikesi geçirirler. Bir yandan gürültü bir yandan trafik, kalabalık, kurallar ve kuralsızlıklar kuklaları çok telaşlandırır. Kendilerine sakin bir yer bulurlar ama asıl sokak kanunları bunda sonra başlar…


Oyunda anlatılan alt konuda, çocuklarımızın bir gün sokağa tek başlarına çıkma gerçeği yatmaktadır. Bu gerçek içersinde acaba sokakları onların çıkabilmesine uygun hale getirebildik mi? Ve bizler, onların sokakta tek başlarına yaşayabilmeleri için çaba harcamaktansa neden onları odalarında, oyuncaklarının arasında bırakıyoruz? Bu oyunda hem bizler hem de çocuklarımız düşünecek. Müzikal bir dille anlatılan bu oyunu mutlaka izleyin, izlettirin...












































1 comment:

Alphecca said...

Merhaba :)
Bloğunuz hayırlı ve uğurlu olsun. Dün ekip olarak oyununuzdaydık. Daha önce de ben çöp değilim de izleme şansı bulduk ekibinizi. İki oyununuzda da ilgimi çeken içerik olarak iyi düşünülmüş, kurgulanmış ve emek verilmiş oyunlar olması.

Yalnız kızımın dikkatini çeken ufak bir noktayı belirteyim. En çok "Ben Çöp Değilim" mi mi yoksa "Hayal Ettiğim Dünya" yı mı beğendim deyince. Ben çöp değilim' i beğendiğini söyledi. Sebebi ise "Ben Çöp Değilimde" müziklerin canlı olmasıymış, "Hayal Ettiğim Dünya" da müzikler yapay gelmiş.

Ekibinizi tebrik ediyoruz. Daha nice oyunlarda görüşmek dileğiyle :)